למידה מקוונת בימי קורונה
ימי הקורונה נותנים את התשובה הטובה ביותר לשאלה "למה למידה מקוונת", וממחישים שבלעדיה מאות אלפי סטודנטים היו מנועים מללמוד.
ניתן להתייחס ללמידה המקוונת בשני מצבים:
- מצב שגרה: שבו הלמידה המקוונת מהווה חלק מהלמידה בקמפוס
- מצב של למידה מלאה מרחוק: מצב כזה יכול להתאים לאלה שאינם יכולים (למשל במצב החירום הנוכחי או לסטודנטים מחו"ל) או אינם רוצים להגיע לקמפוס (במקרה שהקורס מאפשר זאת).
למידה מקוונת מאפשרת ללמוד מכל מקום, ובמקרים רבים - גם בכל זמן ובכל קצב.
חלק ממרכיבי הלמידה המקוונת מתקיימים בזמן אמיתי (שידור של שיעור חי ואינטראקציה עם המורה ובין התלמידים לבין עצמם), חלקם בכל זמן (לימוד של חומרים בווידאו או חומרים כתובים; חלקם מקוריים ואחרים מקושרים לחומרים קיימים).
הלמידה המקוונת בנויה על שלושה נדבכים: טכנולוגיה, ארגון למידה, ופדגוגיה. לאוניברסיטת תל אביב היו את שלושת המרכיבים האלה עבור למידה משלבת טכנולוגיות בקמפוס. תקנות משרד הבריאות והבידוד כפו עלינו לעבור במהירות ללמידה מרחוק. זה כמעט כמו להאיץ מכונית מ-0 ל-100 קמ"ש תוך שתי שניות. אלפי מרצים ועשרות אנשי תמיכה עושים לילות כימים לתת לכם את השירות הלימודי הטוב ביותר. אנחנו משתפרים במהירות (כך אנחנו מקווים), בין היתר בזכות המשוב וההצעות שלכם לשיפור.
כשנשוב לקמפוס הלמידה המקוונת תחזור להיות מרכיב משלים. אנחנו מקווים שנעשה בה את השימוש המיטבי: השיעורים יהיו פחות הרצאות (שבהן תוכלו לצפות דרך הרשת, בכל זמן ובקצב שלכם) ויותר דיונים ותובנות שלכם ושל המרצה.
אנחנו יודעים שלא קל לכם, לחלקכם אפילו קשה מאוד. היחידות האקדמיות, דקאנט הסטודנטים והספריות עומדים לרשותכם בכדי לסייע לכם לעבור יחד איתנו את המשבר שהעולם טרם ידע כמותו.
בימי הקורונה אנחנו מנועים מלהיפגש בקמפוס, ולכן כל הלמידה הופכת להיות מקוונת. אנחנו יודעים מה הכי חסר לכם בלמידה המקוונת בימי הקורונה: הקשר הבלתי-אמצעי, קשר העין, היכולת לקיים דיון מרתק עם המרצה, והלמידה בחברותא בספרייה או על הדשא.
כל אלה חסרים גם לנו! כשנשוב לשגרה הברוכה בעידן הפוסט-קורונה נשוב ללחוץ ידיים, להצטופף ללא מגבלה וליהנות מהקמפוס המוריק שלנו.
בינתיים, אנחנו ממשיכים לשמור אתכם קרובים גם מרחוק.