מרכיבי הלמידה המקוונת

הלמידה המקוונת יכולה להתקיים בכל מקום, גם בקמפוס וגם מחוצה לו. השיעור החי, האינטראקציה בין הסטודנטים והמרצה, ובינם לבין עצמם מתקיימים בדרך כלל בקמפוס. בזמן חירום או לבחירת המרצה והסטודנטים, ניתן לקיים את מרכיבי הלמידה האלה באמצעות האינטרנט.

 

שתי השיטות המרכזיות ללמידה מקוונת הן: שיעור במפגש חי ברשת (שנקרא בעגה המקצועית "למידה סינכרונית") ולמידה שאינה מחייבת נוכחות בזמן מסוים ("למידה אסינכרונית").

 

ננסה לעשות עבורך קצת סדר בעולם הלמידה המקוונת:

 

מפגש חי ברשת

בזמן מפגש חי ניתן להעביר שיעור במתכונת של הרצאה וגם לקיים אינטראקציה ומעורבות עם התלמידים: שאלות ותשובות, דיונים, סקרים ועוד.

 

למידה כל הזמן (אסינכרונית)

  • הלמידה האסינכרונית יכולה לכלול תכנים שהסטודנטים יכולים ללמוד בזמן וקצב המתאים להם:
    • חומרי וידאו: שיעורים מוקלטים (מראש או במהלך שיעור חי), וידאו אינטראקטיבי, מצגת המכילה וידאו ( Power point או Google Slides), ומצגת אינטראקטיבית המכילה וידאו.
    • חומרים כתובים: מאמרים, קבצים ודפי תוכן. אלה יכולים להיות חומרים מקוריים שלך או קישורים לחומרים נגישים במרשתת.
  • כלי הערכה: מטלות, בחנים, מערכת פורומים המאפשרת מתן ציון לתגובות והערכת עמיתים
  • תקשורת של הסטודנטים עם המרצה ובינם לבין עצמם: פורום - כללי ואישי (מרצה מול תלמיד בשיח מתמשך), רכיב הודעות המרצה ומערכת המסרים

 

סילבוס הקורס: מצפן הלמידה

הסילבוס של הקורס משמש בתור המסגרת המאגדת של כל מרכיבי הלמידה. הסילבוס מתחיל עם היעדים הלימודיים של הקורס ועם ההקשר שלו לתוכנית הלימודים כולה. בדרך כלל הסילבוס מתחלק לשבועות הלימוד, ומציג עבור כל שבוע את הפעילויות הלימודיות ואת המטלות לאותו שבוע.

 

Moodle: הקמפוס הווירטואלי שלך (ושלנו)

Moodle הינה מערכת ניהול למידה המשמשת כקמפוס הווירטואלי שלך. במודל מוצגים כל הקורסים שלך, רשימת כל התלמידים בכל קורס, כל התכנים השייכים לכל קורס, וכל הפעילויות הלימודיות בכל קורס.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>